Mini

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
2 - 3 klasse
Mødedag/tid: 
Onsdag 17:30-19:00
Ledere: 
Sune Broström,
mobil 24826933
forsideblok_drage_fotograf_bo_slot_petersen

Minier i 1. Vejle Gruppe

Minigrenen mødes onsdag fra kl. 17.30 - 19.00.

Programmet til et mini-møde skal være sjovt, spændende og aktiverende. Man kan godt øve nogle knob og besnøringer eller snitte med en dolk, men programmet skal brydes af en sang eller en leg og fortsætte med at teorien anvendes i praksis.

Generelt vil vi på hvert spejdermøde arbejde med følgende aktiviteter:

  1. Forløbsaktivitet: Her vil vi arbejde med forskellige forløb som udløser et "forløbsmærke" til uniformen. Fælles for alle forløb er at de vil fungere som fundament i deres videre spejdervirke samt at klæde dem på til at håndtere forskellige situationer i deres spejderliv og almindelige dagligdag. Se hvilket forløb vi er, eller skal til, i gang med nedenfor.
  2. Leg: Vi kommer af med noget energi igennem forskellige lege for lige at "få lidt luft."
  3. Færdighedsaktiviter: Spejderne vil arbejde med forskellige færdigheder som slutteligt vil udløse et duelighedstegn til uniformen. Dette kunne f.eks. være knivbevis, øksebevis, o.lign.

Learning by doing
I spejderbevægelsen anvender vi et gammelt, men holdbart spejderprincip: Learning by doing. Vi kan godt fortælle om eller vise hvordan, man lægger en forbinding på et sår, men det er først når spejderen prøver på egen hånd, at færdigheden tilegnes.

Minispejdere er fulde af nysgerrighed og gåpåmod. De har en holdning og vi forsøger som ledere at inddrage dem i beslutningerne. De praktiske opgaver på møder og ture løses af ledere og spejdere i fællesskab.